Laman

Senin, 19 Desember 2016

Kisah The Little Mermaid versi bahasa Albania

Kisah The Little Mermaid versi bahasa Albania


kohë më parë ka jetuar një mbret të detit në një pallat koral që ishte shumë i thellë në fund të detit. Ai kishte gjashtë vajza. Ndërsa pesë nga vajzat e tij ishin të lumtur, më i vogli prej tyre ishte i pakënaqur.

Sirenë pak e doni botën mbi det. Ajo shpesh swam në sipërfaqen e detit dhe të dukej bukur blu qielli, dielli dhe drurët e gjelbër të vendit të largët. Ajo përdoret për të ndjehen të trishtuar, kur koha për të marrë përsëri në shtëpi, erdhi.

Në mes të një nate, sirenë pak e la shtëpinë e saj dhe doli në sipërfaqe, në mënyrë të fshehtë. Ajo u ul mbi një shkëmb dhe këndoi një këngë. Ajo kishte zë shumë të bukur. Në natën e errët dhe të stuhishme, valët e larta u rrëzua një anije dhe anije kodrina dhe pitching në det. Përveç anijes një djalë i ri ishte sinjalizuar për ndihmë. Sirenë pak menjëherë e shpëtoi atë. Dhe i çoi në breg dhe e zuri gjumi atë kundër një shkëmb. Ajo ra në dashuri me këtë djalë të ri, më të bukur që kishte parë ndonjëherë. Pak minuta më vonë, një vajzë e re erdhi dhe e pa ato. Sirenë pak lanë menjëherë sipërfaqe dhe arriti në shtëpinë e saj.

Sirenë pak menduar gjithmonë e të riut. ajo u takua me një magjistare e detit dhe i tha asaj se ajo dëshiron të jetë një njeri. Në mënyrë që ajo mund të ecin dhe të kërcyer në tokë për të përmbushur princ që ajo dashuri. Magjistare ra dakord për të dhënë pëlqimin dëshirën në dy kushte. Së pari, magjistare do të marrë zë të bukur e sirenë pak, kështu sirenë pak nuk mund të flasin dhe këndojnë. Së dyti, në qoftë se i ri martohet me një tjetër, sirenë pak do të vdesin dhe të bëhet shkumë e detit. Sirenë pak ra dakord dhe u shndërrua shumë shpejt në një vajzë të bukur i veshur me rroba të shkëlqyer.

Sirenë pak arritur pallat i ri njeri dhe ndjenja se i riu do ta njohin atë si shpëtimtar. Duke mos ditur asgjë në lidhje me vajzën, rojet e pallatit nuk e ka lejuar atë brenda. Sepse ajo nuk mund të flasë asgjë. Dëgjoni muzikë që vjen nga pallati, ajo fillojnë për të kërcyer bukur. I riu vijë papritur dhe të shohin një vajzë e bukur me flokë të gjatë dhe valle të bukur. Ai e pëlqen atë dhe të lejojë të saj për t'u bashkuar me të në pallatin. I riu i tha se sirenë pak mend atë me dikë që shpëtoi jetën e tij. I riu e pyeti për të kërcyer në partinë e tij. Sirenë pak valle bukur dhe bukuri të gjithë.

Ditë pas dite, ata do të jenë pranë. Princi që është i riu tha se Ai ra në dashuri me një vajzë të bukur që kishte zë të bukur që shpëtoi jetën e tij, por ai ka qenë kurrë duke parë atë deri më tani. Ai mendoj se ai kurrë nuk do të takosh më, kështu që ai do të martohet me një vajzë e bukur e re që gjeti atë në buzë të detit. Sirenë pak ndjehet shumë keq për të dëgjuar se. Sirenë pak të kërkuar për të treguar atë që ajo ishte vajza. Por ajo nuk mund të fliste.

Dasma ka ardhur. Sirenë pak erdhi në pallat dhe pa princin me princeshë. Ajo u zhvillua nga pallati dhe arritën në buzë të detit. Sad për atë që ndodhi të saj, ajo hyri në det, vdiq dhe u bë shkumë të detit.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar